VIDEO Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Investiţia în prevenţie şi educaţie pentru sănătate rămâne fundamentul unei societăţi sănătoase şi reziliente pe termen lung

Investiţia în prevenţie şi educaţie pentru sănătate rămâne fundamentul unei societăţi sănătoase şi reziliente pe termen lung, a declarat, miercuri, conf. univ. dr. Diana Păun, consilier prezidențial, în cadrul evenimentului „ThinkHealth 2023/Instalarea în viitor”, organizat la Parlament.

„Prevenţia este cheia şi răspunsul cel mai ieftin şi mai eficient. Pentru aceasta este important să menţinem încrederea publicului în sistemul sanitar, o mare problemă în România. Pentru aceasta cred că sunt necesare două elemente: creşterea nivelului de educaţie pentru sănătate al populaţiei şi, totodată, creşterea conştientizării publice pentru a combate dezinformarea, fake news-urile şi discursul urii. (…) Investiţia în prevenţie şi educaţie pentru sănătate rămâne fundamentul unei societăţi sănătoase şi reziliente pe termen lung”, a declarat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidențial a afirmat că o a doua prioritate a sistemului medical o reprezintă sănătatea mintală.

„A doua prioritate pe care mi-o asum este sănătatea mintală. Trebuie să ne concentrăm asupra responsabilizării societăţii în ceea ce priveşte sănătatea mintală, o temă despre care nu prea se vorbeşte în România, deşi ea constituie prioritate a OMS şi a Comisiei Europene”, a precizat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

„A treia direcţie pe care o consider absolut necesară porneşte de la ideea că sănătatea nu este o problemă izolată, ci are implicaţii profunde asupra tuturor politicilor noastre, aşa cum s-a văzut. De aceea, abordarea One Health este absolut esenţială, pentru că sănătatea noastră este strâns legată de sănătatea mediului şi a ecosistemelor în care trăim”, a subliniat consilierul prezidenţial.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.