Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Obezitatea nu este o boală pe care să o trateze un singur medic şi necesită o abordare multidisciplinară

Obezitatea este o reală problemă de sănătate publică, nu este o boală pe care să o trateze un singur medic şi necesită o abordare multidisciplinară de la momentul depistării factorilor de risc şi până în momentul în care pacientul ajunge într-un stadiu atât de grav încât necesită, spre exemplu, o intervenţie chirurgicală, a declarat, marți, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale.

„Obezitatea este o problemă reală de sănătate publică şi lucrul acesta nu îl spun eu, îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii care a definit obezitatea ca pe o boală. La fel și Comisia Europeană care, în anul 2021, a lansat o inițiativă preluată și de România. Societatea Română de Endocrinologie, împreună cu Federaţia Asociaţiilor Societăţilor de Diabet şi Boli de Nutriţie, au elaborat deja, la nivel naţional, un ghid de recomandări care se referă nu numai la ceea ce trebuie să facă pacienţii şi modul în care îi educăm în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos, dar ceea ce trebuie să facă echipele medicale. Obezitatea nu este o boală pe care să o trateze un singur medic şi necesită o abordare multidisciplinară de la momentul depistării factorilor de risc şi până în momentul în care pacientul ajunge într-un stadiu atât de grav încât necesită, spre exemplu, o intervenţie chirurgicală”, a declarat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, la Conferința  „Programele de Sănătate ale României: folosirea inteligentă a contribuţiei pacienţilor”, organizată în cadrul Conferinţelor CursDeGuvernare.

Potrivit consilierului prezidențial, la nivel naţional funcţionează un forum dedicat obezităţii, asumat de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Ministerului Sănătăţii, CNAS, şi care are întâlniri periodice, „tocmai în ideea de a lansa politici publice pentru obezitate”.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.