Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Școala românească de endocrinologie este una de tradiție

Școala românească de endocrinologie este una de tradiție, a declarat Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, la ceremonia oficială la ceremonia oficială a celei de-a 30-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Endocrinologie.

”Școala românească de endocrinologie a oferit patrimoniului internațional repere esențiale în evoluția specialității, grație efoturilor și pasiunii unor personalități marcante, precum cea a profesorului C.I. Parhon. Acest trecut, care și-a adus contribuția marcantă la prestigiul României în planul medicinei și științei medicale, ne responsabilizează ca, la rândul nostru, să ducem pe mai departe contribuția în susținerea vizibilității acestei specialități pentru a a sigura un viitor care să onoreze și să inspire generațiile viitoare”, a precizat Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidențial a subliniat importanța inovației și investiției în cercetarea științifică.

”Sunt conștientă de provocările pe care le întâmpinați, dar îmi exprim în același timp încrederea că endocrinologia are potențialul de a oferi repere de pionierat în medicină și în știința medicală. În calitate de consilier prezidențial am pledat continuu pentru sprijinirea potențialului profesioniștilor din domeniul sanitar, pentru promovarea inovației și pentru susținerea investiției în cercetarea științifică”, a mai spus Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celei de-a 30-a ediție a Congresului Național al Societății Române de Endcorinologie.

Organizatorul științific al manifestării este Societatea Română de Endocrinologie (SRE), iar managementul și logistica evenimentului sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.