Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Siguranţa pacientului trebuie să fie o prioritate fundamentală, dar asigurarea siguranţei medicamentelor reprezintă componenta esenţială a acestui obiectiv

Siguranţa pacientului trebuie să fie o prioritate fundamentală, dar asigurarea siguranţei medicamentelor reprezintă componenta esenţială a acestui obiectiv, a declarat, marți, conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial.

„Este crucial să colaborăm şi să ne concentrăm eforturile pentru a ne asigura că fiecare pacient primeşte tratamentul de care are nevoie într-un mod sigur şi eficient”, a afirmat Diana Păun, la dezbaterea „Siguranţa pacientului prin siguranţa medicamentului”, organizată de Organizaţia de Serializare a Medicamentelor din România şi Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România.

Consilierul prezidențial a subliniat progresele înregistrate de Organizaţia de Serializare a Medicamentului din România pentru crearea „mecanismului de trasabilitate”.

„Cred că România este cel mai bun model de eficienţă”, a adăugat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Sistemul National de Verificare a Medicamentelor care permite identificarea medicamentelor contrafăcute funcţionează la nivel european din februarie 9 februarie 2019.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.