Conf. univ. dr. Florin Buicu, Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor: „Asociaţiile de pacienţi pot găsi în noi un partener de dialog”

Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor

Conf. univ. dr. Florin Buicu, Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, şi-a exprimat deschiderea la dialog în ceea ce priveşte asociaţiile de pacienţi astfel încât să se poată identifica soluţii viabile şi să se poată implementa unele măsuri care să conducă la îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet zaharat, mai ales atunci când vine vorba de femei şi copii, care au nevoie de o abordare specifică. Declaraţia a fost făcută astăzi în cadrul Conferinţei-dezbatere organizate la Palatul Parlamentului în contextul Zilei Mondiale a Diabetului, care aduce în prim plan problematica diabetului zaharat la copii şi femei.

„La nivel mondial se estimează că 200 de milioane de femei suferă de diabet zaharat şi că în 2040 aproximativ 313 milioane vor suferi de această boală. În ceea ce priveşte diabetul gestational, una din şapte femei este afectată de diabet gestaţional. (…) Mai mult, se estimează că la un pacient aflat în tratament, mai există unul care nu primeşte tratament. Vreau să fac, cu acest prilej, o ofertă deschisă către asociaţiile de pacienţi şi vreau să le asigur că pot găsi mereu în noi un partener de dialog”, a declarat conf. univ. dr. Florin Buicu.

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor a adus în discuţie şi importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos, ca măsură de prevenţie a diabetului zaharat, iar acest lucru să înceapă de la vârste cât mi mici.

Parteneri instituţionali: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti
Management şi Concept eveniment: Sănătatea Press Group