Conf. univ. dr. Mihai Craiu: Spitalele sunt pline de copii infectați. Am ajuns în situația să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul

Conf. univ. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, a declarat că spitalele de pediatrie din București sunt pline de copii infectați cu noul coronavirus, iar doctorii au ajuns în situația în care trebuie să decidă cine are prioritate la internare.

„Acum este atât de rău, încât noi, la Institut (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului – n.r.), suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul. Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a declarat conf. univ. dr. Mihai Craiu, la un post de televiziune.

Medicul a spus că aceeași situație se întâlnește la toate celelalte spitale de copii din București, care sunt pline de copii care au COVID, iar perspectivele sunt și mai sumbre.

Conf. univ. dr. Mihai Craiu a precizat că niciunul dintre părinții acestor copii nu este vaccinat.

„Un copil de o lună nu merge nici în club, nici niciunde. A luat de la părinți, de acasă. Mama lui e pozitivă și ea”, a spus Mihai Craiu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.