Conferința Națională a Medicamentului: o inițiativă necesară

Florin Buicu

„Mă bucur că doamna ministru Sorina Pintea a dat vestea legată de proiectul privind reorganizarea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM). Până acum, în momentul în care vorbeam de partea de reglementare, de studii clinice, de activitatea pe care trebuie să o facă Agenția, era ca și cum aveam un om cu o singură mână, nu cu două. În momentul de față, personalul de care are nevoie Agenția Medicamentului este la jumătate. Și atunci normal că timpii de așteptare sunt dublii sau tripli”, a declarat conf. dr. Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

În continuare, acesta a declarat că inițiativa organizării unei conferințe naționale a medicamentului a fost una oportună: „La momentul la care s-a născut ideea acestei conferințe, am constatat că partea de farmacovigilență nu avea un ecou recunoscut pe plan național în rândul specialiștilor, profesioniștilor, industriei, pacienților. Era nevoie sa fie puse adevărurile pe masă, să se identifice problemele, dar și posibilele soluții. Suntem martori la nașterea unui eveniment care ne dorim să continue și să vină cu soluții pe termen lung”, a adăugat conf. dr. Florin Buicu.

Conferința Națională a Medicamentului se desfășoară în perioada 20–21 septembrie la București, având ca temă „Siguranța pacientului și farmacovigilența – Reglementare – Comunicare etică – Acces”. Evenimentul este organizat în premieră în România în parteneriat instituțional cu Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), sub egida Ministerului Sănătății, a Comisiei pentru Sănătate Publică a Senatului și a Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților. La eveniment participă autorități din domeniul sănătății și din zona de reglementare a medicamentului, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, ai profesioniștilor din sănătate, care dezbat cele mai importante subiecte și aspecte referitoare la siguranța medicamentului în beneficiul pacientului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.