Confuzie în rândul celor care se vaccinează: Dozele Pfizer/BioNTech, etichetate cu denumirea Comirnaty

Dozele de vaccin produs de Pfizer/BioNTech sunt acum etichetate cu denumirea Comirnaty, ceea ce stârneşte confuzie în rândul celor care vin să se vaccineze.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Așa m-am programat pe platformă, la Pfizer.
– Este în regulă, Pfizer o să primiți.
– Dar pe sticluță scrie Comirnaty!”
Este un dialog des întâlnit în centrele de vaccinare în care este administrat vaccinul Pfizer”, atenţionează reprezentanţii Platformei națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit acestora, confuzia apare din cauza ambalajului dozei de vaccin antiCOVID.

„Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. Coordonatorul centrului de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor ne-a explicat cum s-a propagat confuzia. Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experiența trăită prietenilor, rudelor și vecinilor. Când le venea rândul acestora, toți se așteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puține ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului”, se arată pe pagina Ro Vaccinare.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.