Congresul Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic, ediția a VI-a

Poza pt RHR 01

„Știință și  Colaborare – Ultimele update-uri internaționale”

 

Cea de a VI-a ediție a Congresului Național de Neuropatie Diabetică și Picior Diabetic se va desfășura în perioada 18-20 octombrie 2018 la Hotel Ramada Parc din București. Evenimentul este organizat de Societatea de Neuropatie Diabetică.

Manifestarea va cuprinde sesiuni științifice speciale, prezentări de caz, precum și paneluri de discuții care se vor axa pe problematica neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic, pe importanța colaborării multidisciplinare în tratamentul acestor complicații, dar și pe provocările clinice și prezentarea ultimilor abordări în managementul acestor afecțiuni.

Congresul este dedicat profesioniștilor implicați în managementul neuropatiei diabetice și a piciorului diabetic din specialitățile diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, neurologie, chirurgie generală, medicină internă, medicină de familie, ortopedie, dermatologie, nefrologie, oftalmologie, gastroenterologie, urologie, endocrinologie, cardiologie, psihiatrie.

Printre temele care vor fi dezbătute la congres se numără: Neuropatia diabetică și controlul metabolic, Consecințele neurologice ale hipoglicemiilor, Neuropatia autonomă la pacientul cu diabet zaharat, Afectarea cognitivă la persoanele cu diabet zaharat tip 2, Microscopia confocală de reflectanță in vivo, o metodă neconvențională de investigare a neuropatiei diabetice, Afectarea nervului optic la pacienții cu diabet zaharat, Boala Alzheimer și Neuropatia Diabetică   și Educația terapeutică în depistarea precoce a neuropatiei diabetice

La Congresul NEURODIAB vor fi prezenți reputați medici neurologi și diabetologi din România, dar și specialiști internaționali de renume care vor prezenta ultimele noutăți din domeniu.

Printre experții internaționali care vor susține prezentări în cadrul congresului se numără:

Prof. Dr. Dan Ziegler (Germania) – Centrul German de Diabet , Düsseldorf

Prof. Dr. Rodica Pop-Bușui (USA) – Profesor de Medicină Internă, Universitatea din Michigan

Prof. Dr. Tamas Varkony (Ungaria) – Profesor Universitatea de Medicină Szeged

Prof. Frank BOWLING (UK) – Chirurg podiatru, Universitatea din Manchester

Prof. José Louis Lázaro Martínez (Spania) – Profesor de podologie, Universitatea Complutense din Madrid

Dr. Roberto Anichini (Italia) – Coordonator Secție Picior Diabetic, Spitalul S. Jacopo, Pistoia

Carlos Vergés-Salas (Spania) – Director de Studii Departamentul Științe Clinice, Universitatea din Barcelona

 

Congresul NEURODIAB este singurul congres din România dedicat exclusiv neuropatiei diabetice și piciorului diabetic.

 „ An de an, Congresul Societății de Neuropatie Diabetică – NEURODIAB s-a bucurat de prezența unor reputați lectori internaționali și naționali. Și în 2018 Congresul NEURODIAB va avea ca speakeri personalități medicale cu o mare experiență în domeniul neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic care vor prezenta ultimele noutăți  din domeniu, cu un înalt nivel științific. Congresul este o oportunitate pentru specialiștii din România de a afla despre progresele făcute în abordarea neuropatiei diabetice, în contextul în care practica și cercetarea științifică au în permanență valențe noi. ” a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, președintele Societății de Neuropatie Diabetică – NEURODIAB.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.