Congresul Național de Oncologie, eveniment exclusiv online cu participare internațională de prestigiu

Jumătatea lunii octombrie aduce în spațiul virtual un nou eveniment medical de prestigiu, Congresul Național de Oncologie. În 2020, profesioniștii din Oncologia românească și-au unit forțele și cele trei mari societăți științifice din domeniu – Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, Societatea Română de Radioterapie și Societatea Română de Radioterapie și Oncologie Medicală – au hotărât realizarea împreună a acestui eveniment. 

Având în vedere contextul epidemiologic, Congresul Național de Oncologie se va desfășura exclusiv în spațiul virtual, pe platforma https://Sanatatea.ONLINE , în perioada 15-17 octombrie.

Ediția 2020 a Congresului Național de Oncologie va aduce în fața publicului din România reputați profesioniști din Oncologia internațională, mulți dintre ei speakeri în cadrul congreselor internaționale de prestigiu din domeniu. 

Ediția din acest an a Congresului reprezintă o premieră din mai multe puncte de vedere: un eveniment științific la nivel național în Oncologie cu participare internațională extinsă, realizat în spațiul virtual, multe sesiuni în premieră și un program științific structurat pe tipologii de cancer, pentru a le oferi participanților noutățile științifice de la nivel internațional din domeniul oncologiei. O altă premieră este că am reușit inițierea unui demers educațional medical unic cu toți actorii importanți din domeniul societăților științifice cu interes în oncologie. Managementul afecțiunilor oncologice înseamnă și o abordare pluridisciplinară, o abordare bazată pe dovezi științifice și sper că medicii români implicați să găsească la acest eveniment plus valoarea pe care ulterior să o poată transfera în îngrijirea pacienților. România are nevoie de o voce unitară în domeniul științific al Oncologiei, iar anul acesta, cu o voce unitară invităm medicii interesați la Congresul Național de Oncologie ediția 2020”, a declarat conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România. 

Programul congresului va fi structurat pe parcursul a trei zile și va include prezentări „state of the art” și perspective asupra abordării clinice, sub formă de comunicări orale, dar și sub formă de poster. În cursul primei zile se va desfășura cursul „Best of ASTRO”, eveniment unic în România. În cadrul acestui curs va fi prezentată o selecție a celor mai importante lucrări ale ediției precedente a Congresului Societății Americane de Radioterapie, cel mai mare eveniment internațional din domeniu. De asemenea, ne dorim să încurajăm colegii mai tineri, așa că va avea loc o și o sesiune dedicată medicilor rezidenți, care vor prezenta rezultatele propriilor proiecte științifice, cele mai bune fiind premiate. Nu am uitat nici de ceilalți membri ai echipei implicate în îngrijirea pacienților, așa că ne vom adresa asistentelor medicale și tehnicienilor, cu un curs adaptat activității pe  care o desfășoară”, a declarat conf. dr. Claudia Burz, președintele Societății Române de Radioterapie și Oncologie Medicală.

Este important că avem un eveniment unic și unitar de oncologie, unde specialiștii în radioterapie își vor putea găsi tematici de interes. Cu toții știm și vedem cât de important este domeniul radioterapiei în managementul afecțiunilor oncologice și sunt convinsă că la ediția din acest an, colegii mei vor prezenta și vor audia prezentări științifice ce vor reprezenta informații științifice relevante pentru practica medicală curentă”, a declarat prof. dr. Rodica Anghel, președintele Societății Române de Radioterapie. 

Înscrierile la Congresul Național de Oncologie sunt deschise pentru medicii, asistenții și fizicienii aflați în targetul evenimentului la adresa: https://sanatatea.online/congresoncologie2020/ 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.