Congresul UMF ”Carol Davila”. O reflecție medicală și socială asupra “Impactului pe termen lung al infecției SARS-CoV-2”

O nouă ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” (UMFCD) din București va debuta joi, 25 noiembrie, ora 9.00, în format hibrid, și va reuni studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitățile, farmaciști, cercetători științifici și cadre didactice universitare.

Această a-IX-a ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București cuprinde o serie largă de sesiuni tematice dedicate celor mai recente descoperiri din medicină, prezentate de personalități ale cercetării științifice medicale internaționale, renumiți speakeri din Anglia, Italia, Spania, Suedia, Belgia, SUA și România.

”Longevitatea Congresului UMF ”Carol Davila” din Bucureşti care atinge anul acesta a IX-a ediție vine să reconfirme ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională, manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, prin valoarea speakerilor români și străini, și prin actualitatea  lucrărilor ce vor fi prezentate, se arată a fi una de înaltă ținută academică, o dovada ascensiunii continue a UMFCD în topurile internaționale de prestigiu, precum TOP Shanghai unde, anul acesta Universitatea noastră se poziționează în intervalul 101-150, în domeniul Științe Medicale- Medicină Clinică, a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

În acest an, Congresul UMFCD aduce în fața participanților o reflecție medicală și socială asupra “Impactului pe termen lung al infecției SARS-CoV-2”, într-o sesiune specială organizată în parteneriat cu Federația Europeană a Academiilor de Medicină-FEAM, moderată de președintele FEAM, Prof. Dr. Ștefan Constantinescu și de Președintele Senatului Universității de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti, Prof. dr. Dragoș Vinereanu.

Prof. Dr. Simona Ruță, Prorector cu probleme de cercetare științifică al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, a subliniat: “Congresul aduce în prim plan experiența profesioniștilor din domeniul medical în cei doi ani de pandemie, cu  sesiuni ce abordează integrat consecințele infecției SARS-CoV-2 asupra multor patologii și provocările legate de efectele sale la distanță și sechelele pe termen lung. Prin intermediul FEAM, vom discuta cu specialiști din Uniunea Europeană despre influența pandemiei asupra accesului la servicii medicale curative și profilactice, despre impactul asupra sănătății mintale a populației, asupra sistemului de educatie și a interacțiunilor sociale, încercând să definim perspectivele de redresare și soluțiile de viitor pentru evitarea altor crize similare. Această abordare interdisciplinară generează un spațiu al comunicării și al deschiderii către progres prin cercetare științifică”.

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti va avea loc joi, 25 noiembrie, ora 12:30 , în prezenta unor invitaţi de prestigiu, reprezentanți de seamă ai unor instituţii de învăţământ superior din România, precum şi ai unor importante instituţii de stat.

“Competiţia Tânărului Cercetător”, o nouă provocare

Dincolo de complexitatea lucrărilor ştiinţifice ce vor fi prezentate, Congresul Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” înscrie în programul ştiinţific şi “Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc  excelența în cercetarea științifică.

Congresul UMFCD, eveniment cu important rol educațional pentru comunitatea medicală din ţară, a reunit până acum, la primele opt ediţii (2013-2020), peste 30.000 de participanţi și aproximativ 1.300 de lectori (membri ai Academiei Române, profesori, conferenţiari, medici).

Evenimentul este creditat cu 18 credite de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor din România, 24 de ore de Educație Farmaceutică Continuă de către Colegiul Farmaciștilor din România și 24 de ore de Educație Medicală Continuă de către Colegiul Medicilor Stomatologi din România.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.