Consiliul Judeţean Cluj: Spitalul Clinic de Urgență este în subordinea Ministerului Sănătății

Consiliul Judeţean Cluj a acuzat-o pe Sorina Pintea, ministrul Sănătății, că folosește sănătatea drept lance în campania electorală și i-a atras atenția că Spitalul Clinic de Urgență din oraș se află în subordinea Guvernului.

„Aflat în campanie electorală, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se miră la ceas de noapte şi se acuză pe sine. Constatările referitoare la situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca sunt, de fapt, acuzaţii aduse propriului minister fiindcă spitalul este în subordinea directă a Ministerului Sănătăţii. O miră dezorganizarea pe doamna ministru? Nu sunt ambulanţe suficiente? Nu se fac operaţii în weekend? Toate acestea ţin de modul în care ministrul organizează activitatea ministerului, prin însăşi misiunea pe care o are”, a transmis Consiliul Judeţean Cluj într-un comunicat de presă.

Instituţia a subliniat că are în proprietate doar clădirile Spitalului Judeţean şi că are sarcina de a investi în lucrările majore care ţin de consolidarea şi modernizarea clădirii, iar igienizarea şi lucrările curente aparţin ministerului.

„În anul 2018, Consiliul Judeţean a investit numai în acest spital 3.291.590 lei iar pentru primul trimestru din 2019 a alocat un milion de lei. Mai mult, tot pentru Spitalul Judeţean, Consiliul Judeţean Cluj a accesat şi câştigat fonduri europene în valoare de 13.182.344 lei pentru dotarea ambulatoriului spitalului”, se mai arată în comunicat.

Duminică, Sorina Pintea a criticat situaţia găsită la Spitalul Clinic de Urgenţă Cluj în cursul unei vizite neanunţate. „Imaginea pe care pacienții o văd când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală”, a atras atenția oficialului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.