Containere mobile cu vestiare pentru studenţii UMFST Târgu Mureș care fac practica în spitale

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş a anunţat, vineri, că a amplasat, în curtea Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş şi a Clinicii Medicină Internă II din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, şase containere mobile cu vestiare pentru studenţi, pe fondul creşterii numărului de infectări cu SARS-COV-2.

„Această soluţie temporară, până la identificarea unor soluţii definitive, a fost necesară pentru a rezolva o problemă veche a vestiarelor studenţilor care fac stagii în aceste clinici, dar şi pentru a oferi un grad mai ridicat de siguranţă studenţilor care desfăşoară activităţi didactice on-site. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş problema vestiarelor pentru studenţi a fost rezolvată definitiv în 2018, prin construirea de către UMFST a unui vestiar separat, structurat pe două nivele, cu o capacitate de 812 locuri”, a precizat conducerea UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Conducerea universităţii a reamintit studenţilor că, pentru participarea la activităţile didactice on-site, este obligatorie completarea chestionarului pentru triaj epidemiologic, care se regăseşte inclusiv în carnetul online de student şi se poate transmite online.

„Completarea chestionarului se face anterior începerii activităţilor didactice on-site, o dată pe zi, indiferent de numărul activităţilor didactice la care participă studentul”, a precizat UMFST Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.