Continuă acțiunile de monitorizare epidemiologică la Maternitatea Giulești

Direcția de Sănătate Publică (DSP) București continuă acțiunile de verificare la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești), anunță la 13 decembrie Ministerul Sănătății.

În această săptămână, inspectorii sanitari au monitorizat acțiunile de igienizare și dezinfecție care au fost efectuate în cadrul maternității. De asemenea, la începutul săptămânii, inspectorii sanitari au monitorizat procesul de recoltare a 106 probe în cadrul autocontrolului realizat de maternitate. Probele au fost recoltate din mai multe zone cu risc ale unității sanitare, respectiv săli de naștere, saloane lehuze, precum și din departamentul de fertilizare in vitro.

În vederea finalizării acțiunii de verificare la unitatea sanitară, inspectorii sanitari vor preleva astăzi 75 de probe suplimentare din blocul operator, filtrul spălător medici și secția de ATI cezariene, a anunțat Ministerul Sănătății. Rezultatele analizei epidemiologice vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Conform reprezentanților DSP București, până în prezent au fost confirmate 45 de cazuri de copii infectați cu stafilococ auriu rezistent la meticilină (MRSA) născuți la Maternitatea Giulești.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.