Contractul de finanțare pentru reabilitarea UPU a Spitalului Judeţean Brăila, semnat

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, şi directorul ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea cu fonduri europene a Unităţii de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Judeţean Brăila, proiect în valoare de şase milioane de lei.

„Am semnat contractul de finanţare pentru acest obiectiv, astfel că şase milioane de lei este suma care va moderniza UPU Brăila. Prioritatea mea este ca brăilenii să beneficieze de servicii medicale normale, la standarde europene. Acest proiect va rezolva în întregime aspectul unităţii, vor fi achiziţionate şi echipamente de ultimă generaţie”, a declarat Chiriac pentru Agerpres.

Potrivit preşedintelui CJ Brăila, următorul pas este organizarea licitaţiei pentru desemnarea firmei care se va ocupa de lucrări, termenul de finalizare a proiectului fiind decembrie 2022.

 

Fonduri pentru achiziția de echipamente

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a alocat, prin Direcţia de Sănătate Publică Brăila, la sfârşitul lunii mai, peste 12 milioane de lei pentru achiziţia de echipamente medicale performante la Spitalul Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila.

Din totalul de 12,22 milioane lei, 9 milioane lei îi revin Spitalului Judeţean de Urgenţă, iar 3,22 milioane lei Spitalului de Pneumoftiziologie, cele două unităţi sanitare având deja o listă de priorităţi în ceea ce priveşte echipamentele medicale.

Printre echipamentele medicale care vor fi achiziţionate de Spitalul Judeţean se află un sistem centralizat de preparare a soluţiilor citostatice, un aparat de radiologie, două instalaţii de radiologie digitală, patru aparate de anestezie, trei frigidere standardizate pentru stocare pungi sânge, trei congelatoare standardizate pentru stocare plasmă, 14 monitoare funcţii vitale pacienţi, opt paturi pentru Terapie Intensivă, un defibrilator, o masă reanimare nou-născuţi, şi zece incubatoare pentru Terapia Intensivă de la Maternitate.

Pe lista de priorităţi a Spitalului de Pneumoftiziologie se află un aparat digital de radiologie, un pletismograf, un bronhoscop cu fibră optică, o maşină de spălat şi sterilizat bronhoscoape, un pat electric cu ridicare automată pentru bronhoscopie, un computer-tomograf şi un ultracongelator de laborator.

 

Serviciul de Ambulanță Județean a primit ambulanțe noi

 

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila a primit două autospeciale de tip C, destinate intervenţiei medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel şi transportului medical asistat de un medic.

În luna ianuarie a acestui an, Brăila a mai primit 7 ambulanţe şi există promisiunea ca până la sfârşitul anului să mai primească încă un lot de ambulanţe de tip A şi B.

„Sunt 20 de ambulanţe de toate, care ar trebui să intre în parcul auto. Cu bucurie vă spun că este jumătate din parcul de maşini. Sperăm ca, pe viitor, ambulanţele să fie înlocuite la 5-6 ani, pentru că, în prezent, acestea se înlocuiesc la 12 ani. Noi le întreţinem foarte bine, colegii le îngrijesc şi pe cele noi, dar şi pe cele vechi”, a declarat managerul SAJ Brăila, Viorica Iuga.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.