Control DSP la o clinică stomatologică din Pitești

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la o clinică stomatologică din Pitești, unde a fost tratat un copil de patru ani, care a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”.

„Inspectorii sanitari argeșeni verifică condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico –sanitare din unitate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul transmite că, din primele verificări reiese că părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitesti. Aceasta are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Arges cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de functionare o secție de ATI.

Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit e)

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii MS într-un raport cu privire la situația existentă.

Poliţiştii argeşeni efectuează cercetări în cazul unui copil de 4 ani, transportat în comă la Bucureşti după ce i-a fost făcută o anestezie la un cabinet stomatologic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, citați de AGERPRES, anchetatorii s-au autosesizat după ce pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Pediatrie din Piteşti. În acest caz a fost deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

Copilul în vârstă de 4 ani a fost preluat de un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă, luni seară, de la un cabinet stomatologic din municipiul Piteşti. Surse medicale au precizat că pacientul, care era inconştient, a fost intubat şi transportat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti.

După ce l-au stabilizat pe copil, medicii de la Piteşti au decis transferul la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Pacientul a ajuns la unitatea medicală din Bucureşti intubat, starea lui fiind stabilă la acel moment.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.