Control DSP la Spitalul Universitar de Urgență București

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a trimis o echipă de inspectori sanitari la Spitalul Universitar de Urgență București pentru a verifica situația la fața locului, respectarea legislației și a procedurilor în caz de deces. Măsura a fost luată la ordinul ministrului Sănătății, Victor Costache.

Echipa de control va întocmi un raport și va lua măsurile ce se impun, transmite Ministerul Sănătății într-un comunicat.

Măsura vine după ce deputatul Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook o fotografie în care un pacient decedat, înfăşurat într-un cearceaf, ar fi fost lăsat pe scara interioară a SUUB.

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a demarat o anchetă administrativă vinerea trecută în acest dosar.

Potrivit unui comunicat de presă al unităţii medicale, au fost date note explicative, iar persoanele responsabile vor fi cercetate în comisia de disciplină, urmând să fie sancţionate conform legii.

“Referitor la imaginile apărute în spaţiul public, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti face următoarele precizări: decesul s-a produs în cursul dimineţii de vineri, 10 ianuarie. Conform legislaţiei în vigoare, ‘după două ore de la deces cadavrul este transferat la morgă’, de către brancardierii secţiei unde a decedat bolnavul, însoţiţi de asistentul medical. În acest sens, persoana decedată a fost scoasă din secţie pentru a fi transportată la Anatomie Patologică. Secţia în care a decedat pacientul fiind situată la etajul 10 al spitalului, până la sosirea liftului, pentru a fi transportat la Anatomie Patologică, persoană decedată a fost pusă în acea zonă, o zonă de evacuare în caz de incendiu, pentru a nu sta în spaţiul unde circulau bolnavii şi aparţinătorii”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.