Controlul strict la frontierele internaționale din Australia, prelungit până pe 17 iunie

Controlul strict la frontierele internaționale ale Australiei va fi prelungit până în data de 17 iunie 2021, potrivit anunțului ministrului Sănătății australian, Greg Hunt.

Acesta a spus că Australia va prelungi cu cel puţin trei luni închiderea frontierelor sale internaţionale. Măsura de autoizolare, aflată în vigoare deja de un an, a fost luată cu scopul de a proteja statul de COVID-19, scrie presa internațională.

Potrivit oficialului, Guvernul din Australia a fost avertizat de experţi în sănătate că ”situaţia din jurul COVID-19 în străinătate continuă să prezinte un risc inacceptabil pentru sănătatea publică din Australia, mai ales apariţia unor mutaţii mai contagioase”.

Australia şi-a închis frontierele internaţionale după izbucnirea pandemiei de COVID-19, interzicând intrarea majorităţii străinilor, cu unele excepţii, mai scrie presa internațională. De asemenea, numărul australienilor cărora li s-a permis să se întoarcă acasă în fiecare săptămână a fost limitat.

În ceea ce privește călătorii autorizaţi să intre în țară, aceștia trebuie să petreacă 14 zile de carantină într-un hotel.

Potrivit sursei citate, politica de autoizolare s-a dovedit benefică, Australia înregistrând mai puţin de 29.000 de cazuri de COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori şi impune în prezent puţine restricţii pe plan intern.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.