Copii de cinci și doi ani, intoxicați cu paracetamol

Doi copii din Botoșani au fost transferați la București după ce au ajuns la spital în stare gravă, intoxicați cu paracetamol.

O fetiță de cinci ani și frățiorul ei de doi ani, aflați în vizită la bunici, unde au găsit o sticlă cu paracetamol sirop pentru copii și au băut-o pe toată.

Imediat ce au fost descoperiți de bunici au fost duși la spital. Cadrele medicale de la Botoșani au diagnosticat copiii cu intoxicație cu paracetamol și au solicitat transferul micuților la București, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” pe calea aerului.

Departamentul pentru Situații de Urgență a dat aprobare ca micuții să fie preluați cu avionul de pe aeroportul din Iași.

”Din anamneza făcută este vorba de o ingestie involuntară de sirop cu paracetamol, o supradoză pentru greutatea și vârsta micuților. Ei au fost stabili și conștienți pe timpul transportului. Tratamentul s-a început la Botoșani, s-a continuat în fiecare minut pe timpul transferului până la Iași și i-am predat undeva aproape de miezul nopții către echipajul de la București, care a venit cu avionul SMURD pentru a aduce un pacient ars la Centrul de Arși din Iași”, a declarat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.