CNCAV: Copiii între 5 și 11 ani ar putea genera de noi variante de coronavirus, în lipsa vaccinării

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) atenționează că fără vaccinuri eficiente împotriva COVID-19 pentru grupă de vârstă 5 – 11 ani, copiii ar putea deveni surse constante de infectare și genera noi variante emergente.

Potrivit CNCAV, odată cu prioritizarea grupelor mai mari de vârstă pentru vaccinare, copiii de vârstă școlară reprezintă acum un procent tot mai mare de cazuri și spitalizări față de începutul pandemiei, iar focarele din școli au o frecvență tot mai mare.

De asemenea, CNCAV subliniază că închiderea și carantina școlilor din cauza COVID-19 au costuri sociale și economice pentru familii și îngrijitori.

„Două doze de 10 micrograme (μg) de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech (BNT162b2) administrate la interval de 21 de zile au fost sigure, imunogene și au asigurat o eficiență de 90,7% împotriva Covid-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani(…). Beneficiile directe privind prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 la copii includ protecția împotriva formelor severe, spitalizărilor și complicațiilor severe sau pe termen lung, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic (MIS-C).
Beneficiile indirecte includ probabilitatea reducerii transmiterii bolii la domiciliu și în mediul școlar, inclusiv transmiterii care afectează persoanele vulnerabile și desfășurarea învățământului în format fizic în condiții mai sigure”, potrivit CNCAV.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.