Copiii cu atrofie musculară și adulții cu scleroză multiplă pot fi tratați de luna aceasta la Sibiu

Copiii bolnavi de atrofie musculară spinală şi adulţii care suferă de scleroză multiplă se pot trata de aceste maladii, începând cu luna august, şi în spitalele publice din Sibiu. Anunțul a fost făcut de directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Vasile Spinean.

„În acest an am reuşit să deschidem două noi programe, e vorba de un program şi un subprogram, un program al bolilor neurologice privind tratamentul bolnavilor cu scleroză multiplă şi o activitate nouă în cadrul programului naţional pentru boli rare, respectiv tratamentul pacienţilor cu atrofie musculară spinală”, a spus, într-o conferinţă de presă, Vasile Spinean, citat de Agerpres.

Potrivit celor de la CJAS Sibiu, în prezent, 20 de pacienţi cu scleroză multiplă urmează să primească tratament la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din oraş şi doi copii cu atrofie musculară spinală vor primi tratamentul cu Spinraza la Spitalul Clinic de Pediatrie.

Până acum, pacienții din Sibiu care sufereau de aceste afecțiuni erau nevoiţi să meargă în centrele din Cluj-Napoca, Târgu Mureş sau Bucureşti.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.