Coreea de Nord declară starea de urgență din cauza unui caz suspect de COVID-19

Coreea de Nord a declarat starea de urgență duminică, după ce o persoană este suspectată de a fi pozitivă pentru COVID-19.

Agenția de știri KCNA a raportat că liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a convocat o întâlnire de urgență a biroului politic, după ce o persoană care ar fi fugit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani era „suspectată că ar fi fost infectată cu virusul vicios”. Persoana ar fi revenit în orașul Kaesong de la frontiera cu Coreea de Nord, relatează Reuters.

Kim Jong Un a declarat o stare de urgență și a impus carantina în Kaesong, considerând-o „o situație critică în care se poate spune că virusul vicios a intrat în țară”.

„Un eveniment de urgență s-a petrecut în Kaesong City, un transfug care a plecat spre sud în urmă cu trei ani, o persoană care este suspectată că a fost infectată cu virusul vicios, a revenit pe 19 iulie după ce a trecut ilegal linia de demarcație”, a spus KCNA.

Nu este clar dacă persoana a fost testată încă pentru COVID-19. Potrivit KCNA, „rezultatul incert a fost făcut din mai multe verificări medicale ale secreției organului respirator superior și a sângelui persoanei respective”.

Coreea de Nord a impus restricții de frontieră stricte de la începutul pandemiei. Locuitorii țării au fost sub un ordin de carantină în masă, care a fost relaxat recent.

Coreea de Nord susține că nu există cazuri COVID-19 confirmate pe teritoriul său.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.