Corneea prelevată la Bacău, transplantată

Medicii de la Clinica de Oftalmologie a Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi au efectuat două intervenţii chirurgicale în timpul cărora au transplantat cornee prelevată de la o persoană aflată în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean Bacău.

Jurnaliștii Ro Health Review vă vor prezenta imagini filmate în exclusivitate cu ceea ce a presupus această prelevare de organe.
Şefa Clinicii de Oftalmologie a Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, Camelia Bogdănici, a declarat pentru Agerpres că beneficiarii transplanturilor sunt două persoane, în vârstă de 46 şi, respectiv, 47 de ani, care de mai mulţi ani sufereau de afecţiuni oculare grave.
„Beneficiari sunt un pacient în vârstă de 46 de ani, din judeţul Vaslui şi o pacientă de 47 de ani, din Bacău. Pacientul avea sechele după un traumatism ocular vechi la nivelul ambilor ochi, la unul dintre ei din 2007, la celălalt din 2014. Practic, în timp şi-a pierdut ambii ochi. Pacienta suferă de o distrofie corneană la ambii ochi, cu risc de perforare la ochiul la care s-a făcut astăzi transplantul. Postoperator ambii pacienţi sunt bine”, a explicat Carmen Bogdănici.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.