Coronavirus: 17 persoane în carantină, în România

sange

Un număr de 17 persoane se află în prezent în carantină în România, iar aproximativ 1.000 de persoane sunt în izolare la domiciliu. Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și de ministrul Sănătății, Victor Costache.

Astfel, în carantină sunt, în prezent, șase persoane aduse din Japonia, de pe vasul de croazieră Diamond Princess, opt persoane venite din Italia sunt în carantină în județul Dolj și alte trei, venite tot din Italia, sunt în județul Galați.

Două persoane venite din China în județul Neamț nu au respectat condițiile de autoizolare la domiciliu și riscă închisoare sau amendă. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Oficialul a explicat că, pentru că nu au respectat condițiile prevăzute, ei intră sub incidența Codului Penal.

Ministrul Sănătății a precizat că persoanele care trebuie să se autoizoleze primesc concediu medical.

 

Peste 4.000 de locuri pentru carantină în țară

 

În ceea ce privește locurile de carantină, numărul acestora se ridică la peste 4.000, în 125 de locații, din 121 de localități, din 40 de județe.

De asemenea, în spitalele de boli infecțioase din țară se află circa 2.500 de paturi, dintre care 95 sunt paturi de Terapie Intensivă.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat că șapte dintre cele 16 aeroporturi din România operează curse aeriene înspre și dinspre Italia. Potrivit oficialului, este vorba despre 28 de zboruri pe zi, în medie, adică peste 4.000 de pasageri. Dintre aceștia, aproximativ 2.500 – 3.000 de pasageri zboară spre nordul Italiei, adică zona afectată.

 

Linie specială pentru informațiile privind coronavirus

 

De asemenea, la nivelul Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată hotărârea de a institui, la Ministerul Sănătăţii, o linie specială la care cetățenii pot obţine informaţii cu privire la coronavirus.

„În acest moment, când sună sunt redirecționați către dispecerii de ambulanță, în unele situații de cei care coordonează SMURD-ul. La acest moment, pentru apeluri se sună la 112. S-a vorbit că va fi o linie specială, sub coordonarea MS, în secunda în care va fi gata sună acolo. Încă se sună la 112, dacă îi este rău, dacă are simptome”, a spus Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.