Coronavirus: 45 de noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, identificate în România

Alte 45 de cazuri de infectare cu  tulpina coronavirusului din Marea Britanie au fost confirmate în România, după ce au fost analizate 90 de probe, dintr-un lot prelevat în perioada 3-11 februarie, în cadrul unui studiu de secvenţiere derulat de un lanț privat de clinici medicale.

Specialiștii au analizat 90 de probe aleatorii, iar jumătate conțineau tulpina originară din Marea Britanie. Potrivit sursei citate, mutațiile caracteristice tulpinilor provenite din Africa de Sud sau Brazilia nu au fost identificate deocamdată, fiind descoperite, însă, până acum, 79 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie, dintr-un total de aproximativ 500 de probe analizate.

„Dacă în urmă cu două săptămâni anunțam că prevalența cazurilor identificate cu tulpina britanică este de 26,6% pe lotul analizat la acel moment, acum procentul aproape s-a dublat, 50% din probele analizate în lotul curent conținând tulpina B1.1.7, cunoscută ca având originea în Marea Britanie. Considerând că eșantionul analizat este reprezentantiv, datele confirmă dinamica anticipată în rundele anterioare de secvențiere și faptul că, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării, urmând, cel mai probabil, să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele 3-5 săptămâni la nivel național. Astfel, România ar fi printre primele țări din Uniunea Europeană în care predomină varianta britanică a coronavirusului. Pe de altă parte, este de precizat faptul că, deși rata de transmitere a noii tulpini este una ridicată, păstrarea unui platou în ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate zilnic și diminuarea numărului de cazuri grave în secțiile de ATI sugerează că măsurile luate de autorități, respectiv carantinarea pe zone în funcție de prevalența locală a infectărilor, au funcționat și probabil vor trebui menținute în continuare”, a spus coordonatorul studiului de secvențiere, derulat de lanțul privat de clinici medicale.

Probele provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – 1 caz, Galați – 2 cazuri, Timișoara – 6 cazuri, Cluj – 3 cazuri, Focșani – 1 caz, Ploiești – 1 caz, Pitești -1 caz, Turda – 1 caz, Tg. Jiu – 2 cazuri, Vaslui – 1 caz.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.