Coronavirus: 652 de decese în Rusia, în ultimele 24 de ore, un nou record de la începutul pandemiei

Rusia a înregistrat un număr record de decese cauzate de COVID-19, în ultimele 24 de ore. 652 de persoane au murit, cea mai ridicată cifră de la declanşarea pandemiei, potrivit datelor publicate marţi de centrul operativ al combaterii coronavirusului, relatează EFE. Cifra maximă anterioară s-a înregistrat în decembrie, când au fost raportate 635 de decese de COVID-19.

Moscova şi Sankt Petersburg, cele mai afectate de pandemie, au raportat 121 şi respectiv 119 de decese în ultimele 24 de ore.

Sankt Petersburg, gazdă a partidei de la EURO 2020 dintre Spania şi Elveţia, a înregistrat, luni, 10 morţi de COVID-19, cu nouă mai puţin faţă de marţi.

În Rusia au fost detectate 20.616 noi cazuri de coronavirus într-o singură zi, dintre care 6.209 la Moscova şi 1.374 la Sankt Petersburg.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a reamintit, luni, că varianta Delta a coronavirusului, care se extinde acum în capitală, este „mai contagioasă şi mai letală”.

Autorităţile insistă că pentru a frâna pandemia este nevoie de „o rapidă vaccinare în masă”, având în vedere că alte măsuri, precum izolarea, au caracter provizoriu.

Luni, în capitala rusă au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare ce permit accesul la restaurante, baruri, cafenele şi evenimente cu public doar celor vaccinaţi, celor care au trecut prin boală în ultimele şase luni sau celor care prezintă un test PCR negativ.

Până în prezent, Rusia a vaccinat anti-COVID 23 de milioane de persoane, potrivit ministrului sănătăţii, Mihail Muraşko.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marţi că până la începutul toamnei se va reuşi vaccinarea a 60 % dintre ruşi, aşa cum era prevăzut. Rusia, cu 5.493.557 de cazuri în total, este a cincea ţară cea mai afectată de pandemie din lume, după SUA, India, Brazilia şi Franţa.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.