Coronavirus: Agenţia Europeană pentru Medicamente va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului Johnson&Johnson

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) va anunţa marţi recomandările sale în privinţa vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson, a cărui utilizare a fost suspendată în Statele Unite şi în Europa din cauza raportării unor cazuri rare de cheaguri sangvine, informează AFP.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, a subliniat vineri într-un comunicat că va organiza pe 20 aprilie, de la ora 15:00 GMT (18:00 ora României, n.r.), o „conferinţă de presă virtuală despre concluziile raportului său de evaluare a siguranţei” vaccinului Johnson & Johnson, care se administrează într-o singură doză.

Autorităţile americane din domeniul sănătăţii au recomandat marţi „o pauză” în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson pentru a permite realizarea unei anchete ce vizează apariţia unor cazuri grave de cheaguri sangvine la mai multe persoane inoculate cu acest ser în Statele Unite.

Respectiva suspendare a fost prelungită în ziua următoare cu cel puţin o săptămână, după ce experţii dintr-un grup de analiză au anunţat că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a investiga acele cazuri.

Grupul farmaceutic Johnson&Johnson a precizat, la rândul său, marți, că a luat „decizia de a amâna livrările” cu vaccinul său anti-COVID-19 în Europa, după recomandarea de suspendare a utilizării acestuia în Statele Unite.

O persoană a murit din cauza unei tromboze în Statele Unite după ce a primit acest vaccin, a anunţat, marţi, un reprezentant al Administraţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din această ţară.

Şase cazuri ale unor femei care au dezvoltat forme grave de cheaguri sangvine, asociate cu niveluri scăzute de plachete, după ce au primit vaccinul Johnson & Johnson, au fost semnalate pe teritoriul american.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.