Coronavirus: Aproximativ 21% din profesorii din Bulgaria doresc să se vaccineze împotriva COVID-19

Aproximativ 21% din profesorii din Bulgaria şi-au exprimat dorinţa de a fi vaccinaţi în actuala etapă împotriva COVID-19, boala provocată de coronavirus, transmite, luni, BTA, după o întâlnire a ministrului sănătăţii, Kostadin Anghelov, şi a ministrului ştiinţei, Krasimir Valcev, cu membri ai grupului de lucru împotriva epidemiei.

Înregistrarea pentru vaccinare continuă, iar personalul nedidactic din instituţiile de învăţământ va fi, de asemenea, vaccinat prioritar.

Dialogul de luni s-a concentrat asupra măsurilor antiepidemice din şcoli şi a viitoarei campanii de vaccinare pentru profesori şi personalul auxiliar din domeniul educaţiei. Analiza măsurilor este în curs, iar luarea unor decizii definitive este prematură, a comunicat biroul de presă al Ministerului Sănătăţii de la Sofia.

Statul bulgar va plăti profesioniştii din domeniul medical cu 10 leva (5,1 euro) pentru fiecare doză de vaccin administrată, a mai anunţat Ministerul Sănătăţii după o şedinţă a ministrului Anghelov cu adjuncţii săi Poiko Penkov şi Jeni Naceva şi cu conducerea Asociaţiei Medicale din Bulgaria. Fondurile necesare vor fi alocate din bugetul de stat şi vor fi plătite medicilor de familie şi din centrele de diagnostic şi consultaţii, din unităţile de tratament, centrele de vaccinare şi inspectoratele sanitare regionale, după consemnarea vaccinării într-un registru electronic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.