Coronavirus: AstraZeneca anunță că reduce numărul de doze de vaccin livrate către UE în prima parte a anului

AstraZeneca a informat Comisia Europeană că nu va putea livra cantităţile iniţiale convenite de doze din vaccinul său anti-COVID-19 după ce va obţine autorizarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, aşteptată la sfârşitul acestei luni, informează Reuters.

AstraZeneca se angajase să trimită aproximativ 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, conform unui oficial european citat de Reuters. 31 de milioane dintre acestea, însă, nu vor mai ajunge din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei într-un comunicat.

Comisia Europeană a confirmat că a primit informația de la AstraZeneca.

Vestea vine în contextul în care campania de vaccinare de la univelul Uniunii Europene este deja afectată în acest moment de o reducere a numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.