Coronavirus: Austria renunţă la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinare

Austria a renunţat la prioritizarea pe categorii de vârstă pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus şi a lăsat acum la latitudinea medicilor de familie să decidă cine trebuie să fie vaccinat cu prioritate, a anunţat, joi, ministrul austriac al sănătăţii, Wolfgang Mückstein, informează dpa.

„Acum campania de vaccinare începe cu adevărat”, a declarat ministrul, cu referire la extinderea eligibilităţii.

Wolfgang Mückstein a spus de asemenea că aşteaptă ca Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe în curând vaccinul anti-coronavirus produs de BioNTech/Pfizer pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Până acum, în jur de 40 la sută dintre austriecii cu vârste peste 16 ani au fost inoculaţi cu cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat că guvernul va decide săptămâna viitoare asupra renunţării la obligativitatea de a purta mască de protecţie.

În Austria, lockdown-ul a fost înăsprit şi relaxat în anumite momente în ultimele şase luni, însă, începând de miercuri barurile şi hotelurile pot primi clienţi, ceea ce ar trebui să ajute la repornirea turismului, sector economic cheie în această ţară.

Teatrele, sălile de cinema, muzeele şi sălile de sport vor putea de asemenea să primească clienţi. Multe dintre magazinele neesenţiale au fost redeschise în Austria începând din februarie.

Însă, pentru a putea redeschide, patronii multor stabilimente trebuie să facă dovada că angajaţii sunt vaccinaţi, au fost testaţi negativ sau au trecut deja prin contaminarea cu noul coronavirus. De asemenea, există în continuare restricţii în ceea ce priveşte capacitatea şi numărul de persoane care se pot aduna.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.