Coronavirus: Autorităţile din Rio de Janeiro accelerează campania de vaccinare

„Să accelerăm!”, asta a scris primarul local Eduardo Paes într-un mesaj publicat joi pe Twitter.

Autorităţile din Rio de Janeiro încearcă să accelereze campania locală de vaccinare anti-COVID-19, întrucât doresc să organizeze din nou celebrul Carnaval şi petrecerea de Revelion pe plaja Copacabana, potrivit DPA.

„Pe 16 iulie vom începe să îi vaccinăm pe cei de 37 de ani, fapt care nu era planificat să se întâmple înainte de 4 august”, a scris edilul brazilian în mesaj.

Paes a mai prognozat că toţi rezidenţii din Rio de Janeiro cu vârste de cel puţin 18 ani vor putea să primească o primă doză a unui vaccin anti-COVID-19 până la jumătatea lunii august.

Edilul local vrea totodată să organizeze o ediţie-test a carnavalului doar pentru locuitorii Insulei Paqueta, unde toţi adulţii au fost vaccinaţi în cadrul unui proiect pilot.

Oraşul Sao Paulo, grav afectat de pandemia de coronavirus timp de mai multe luni, va sărbători şi de asemenea Revelionul şi Carnavalul local, a anunţat primarul local, Ricardo Nunes, într-o conferinţă de presă organizată joi.

În Brazilia, unde vaccinările anti-COVID-19 au început în luna ianuarie, au fost raportate peste 18,5 milioane de infectări cu noul coronavirus. Doar Statele Unite şi India au înregistrat mai multe cazuri.

Totodată, în această ţară sud-americană au fost raportate peste 520.000 de decese asociate maladiei COVID-19.

Brazilia este cea mai mare ţară din America Latină şi are o populaţie de peste 210 milioane de locuitori.

Oraşe precum Rio de Janeiro s-au confruntat cu penurii de seruri anti-COVID-19 în prima parte a campaniei de vaccinare şi au fost nevoite să suspende temporar inoculările.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.