Coronavirus: Belgia renunță de luni la masca de protecție și certificatul COVID-19 pentru locațiile interioare

Belgia va elimina aproape toate restricțiile legate de coronavirus de luni, punând capăt obligației de a purta mască de protecție în aproape toate locurile și eliminând necesitatea de a prezenta un certificat COVID-19 pentru locațiile interioare, de la cafenele la săli de sport, transmite Reuters.

Premierul Alexander De Croo a declarat că relaxarea majoră a măsurilor a avut loc la aproape doi ani de când pandemia a lovit pentru prima dată țara.

„Cred că este o pagină importantă pe care o întoarcem. Este un simbol în principal al rezistenței și perseverenței noastre în fața unei pandemii care ne-a oferit puține șanse să ne odihnim”, a spus premierul într-o conferință de presă.

De luni,  certificatul COVID-19, care dovedește vaccinarea, recuperarea recentă după infecție sau un test negativ, nu va mai fi necesar pentru a intra în restaurante, cafenele sau muzee.

Măștile, necesare în prezent în majoritatea locațiilor interioare, vor fi obligatorii doar în transportul public și în spitale și case de îngrijire. Limitele de capacitate pentru locurile interioare vor fi, de asemenea, ridicate.

Belgienii care se întorc din călătorii în alte țări UE sau țări din afara UE cu pandemia sub control nu vor mai fi obligați să completeze formulare speciale COVID-19.

Infecțiile cu SARS-CoV-2 au scăzut de la un record de peste 75.000 de cazuri pe 24 ianuarie, în timpul vârfului creșterii variantei Omicron, la o medie zilnică de aproximativ 6.000 în săptămâna până la 28 februarie, una dintre cele mai scăzute rate pe cap de locuitor din Europa.

De asemenea, internările în spital, numărul pacienților aflați la terapie intensivă și cel al deceselor au scăzut și nu au mai atins vârfurile valurilor anterioare.

Și Ungaria a anunțat că va renunţa la obligativitatea măştilor, începând de luni, şi va elimina cea mai mare parte a măsurilor legate de noul coronavirus.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.