Coronavirus: Carantina instituită la Melbourne, prelungită cu două săptămâni

Carantina instituită la Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, a fost prelungită, luni, cu două săptămâni şi va fi însoţită de restricţii de circulaţie, au anunţat autorităţile, care încearcă astfel să oprească un focar de COVID-19 provocat de varianta Delta de coronavirus, foarte contagioasă, relatează AFP.

Cei peste cinci milioane de locuitori din Melbourne nu vor avea voie să-şi părăsească locuinţele între orele 21:00 şi 05:00 începând de luni, cu excepţia celor care lucrează în sectoare considerate esenţiale.

Premierul statului Victoria, Dan Andrews, a declarat că a fost obligat să ia această măsură după un număr mare de adunări organizate în weekend.

„Am văzut o mulţime de persoane încălcând regulile, care nu fac ceea ce ar trebui să facă”, a spus premierul, precizând că Melbourne se află într-un „moment decisiv” în lupta împotriva epidemiei.

Premierul Andrews a afirmat că lockdown-ul, care a intrat în vigoare pe 5 august, va fi prelungit până pe 2 septembrie, pentru a evita ca oraşul să se afle în aceeaşi situaţie ca Sydney, unde lucrurile nu sunt încă sub control.

Peste 8 milioane de locuitori din statul New South Wales, inclusiv Sydney, sunt în carantină de aproape două luni.

Peste 8.200 de cazuri şi 56 de decese au fost înregistrate în acest stat de la începutul focarului declanşat de varianta Delta la jumătatea lunii iunie.

Lentă la început, campania de vaccinare s-a accelerat în ultimele săptămâni şi un sfert dintre australieni sunt acum complet vaccinaţi.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat peste 39.000 de cazuri de coronavirus şi 966 de decese asociate COVID-19 la o populaţie de 25 de milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.