Coronavirus: Câţi pacienţi infectaţi se află la spitalele Colentina şi „Victor Babeş” Bucureşti

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a anunţat că duminică, la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, există 110 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 13 se află la Terapie Intensivă (ATI).

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 641 pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 323 din București-Ilfov și 318 din celelalte județe ale țării.

Şi asta în timp ce, la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, sunt internate 310 persoane, dintre care șase se află la ATI.

În ultimele 24 de ore, numărul pacienților externați – 35, a fost mai mare decât al celor internați în spital – 30.

Potrivit ASSMB, de la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.470 de persoane, din București și din țară, din care 1.893 confirmate cu boala COVID-19.
Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.534, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19, internați în cele două spitale ale Primăriei Capitalei de la începutul pandemiei, este de de 2.534.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 3.000 de pacienți confirmați cu COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.