Coronavirus: CFR Călători suspendă unele trenuri interne și internaționale

CFR Călători va suspenda temporar circulaţia unor trenuri aflate în trafic intern şi internaţional, cu respectarea posibilităţii de mobilitate a persoanelor. Măsurile vin în urma deciziilor Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, coroborate şi cu deciziile administraţiilor feroviare din ţările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecţiei cu noul coronavirus.

„CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele şcolare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educaţiei şi Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.”, se arată într-un comunicat al companiei citat de Agerpres.

De asemenea, este monitorizat atent gradul de ocupare a trenurilor în condiţiile în care mai multe companii/societăţi au anunţat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajaţii lor. În aceste condiţii este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă.

„În toate situaţiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor şi să se adapteze cât mai bine cerinţelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop restrângerea răspândirii infecţiei cu Covid-19, protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu”, precizează reprezentanţii CFR Călători.

Pentru că Ucraina va sista începând de marți, 17 martie 2020, circulaţia trenurilor internaţionale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulaţia trenurilor internaţionale 380/381 Bucureşti Nord – Suceava – Vadu Siretului şi retur, până la/de la Suceava şi suspendă circulaţia trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului şi retur.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.