Coronavirus: ECDC a crescut nivelul evaluat de risc de la ”moderat” la ”moderat spre ridicat”

”Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a ridicat nivelul de risc asociat infecției cu noul coronavirus de la moderat la moderat spre ridicat”, a anunțat Stella Kyriakides în cadrul unei conferințe de presă.

Evaluarea ECDC este bazată pe următorii factori:

  • Majoritatea cazurilor raportate în UE / SEE și Marea Britanie în afara unor regiuni din Italia au identificat legături epidemiologice. Cu toate acestea, există un număr tot mai mare de cazuri fără un lanț de transmisie definit. Au fost implementate măsuri extraordinare de sănătate publică în Italia și în alte state UE / SEE și Marea Britanie și se depun eforturi puternice pentru identificarea, izolarea și testarea contactelor pentru a conține focarul. În ciuda măsurilor de urmărire a contactelor inițiate pentru a conține o mai mare răspândire, continuă să existe exporturi și un număr tot mai mare de cazuri sporadice în țările UE / SEE. Probabilitatea unei transmisii ulterioare în UE / SEE și Marea Britanie este considerată a fi moderată până la mare. Există încă un nivel de incertitudine cu privire la mai mulți factori imprevizibili într-o situație care este în continuă evoluție.
  • Posibilitatea de noi introduceri din alte țări din afara Chinei în UE / SEE pare să crească pe măsură ce numărul țărilor care raportează cazuri continuă să crească. Acest lucru crește, de asemenea, posibilitatea de a introduce cazuri de călători din alte țări din afara Chinei în UE / SEE și Marea Britanie.
  • Informațiile colectate până acum prin analiza cazurilor de COVID-19 este aceea că infecția cu COVID-19 provoacă forme ușoare de boală (adică non-pneumonie sau pneumonie ușoară) în aproximativ 80% din cazuri. O formă mai severă apare în aproximativ 20% din cazuri, aproximativ unul din patru sau cinci suferind de boli critice. Marea majoritate a celor mai severe forme de boală și decese au avut loc în rândul persoanelor în vârstă, în special a celor cu alte boli cronice.

Bilanţul epidemiei de coronavirus (Covid-19) a depăşit luni pragul de 3.000 de decese la nivel mondial şi continuă să aibă consecinţe grave în întreaga lume, în special în Italia şi Coreea de Sud, unde numărul de noi cazuri a înregistrat o creştere fulminantă, relatează AFP.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.