Coronavirus: Farmaciștii solicită să fie incluși în categoriile de personal care pot beneficia de stimulent de risc

Colegiul Farmaciștilor București a transmis solicitarea de a introduce un amendament la OUG nr. 43/2020 prin care și farmaciștii să fie incluși în categoriile de personal medical care pot beneficia de stimulentul de risc ce urmează a fi acordat de către Stat în contextul pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat al CFB.

Potrivit reprezentanților Colegiului Farmaciștilor, riscul la care au fost supuși farmaciștii pe perioada pandemiei este cel puțin egal cu riscul la care au fost supuși medicii de familie, categorie care a fost inclusă la beneficiarii stimulentului de risc.

“Precizăm că Senatul României a introdus un amendament la ordonanța menționată mai sus, prin care sunt adăugați medicii de familie în categoriile care pot beneficia de stimulentul de risc. În condițiile în care mulți medici de familie au acordat consultații doar online sau prin telefon pe perioada stării de urgență, în timp ce farmaciștii au intrat zilnic în contact cu sute de pacienți, apreciem ca fiind discriminatorie omiterea farmaciștilor din această ordonanță. Am considerat că este de datoria noastră ca organizație profesională să semnalăm această situație și să cerem corectarea ei”, se arată în comunicatul Colegiului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.