Coronavirus Franța: Certificat sanitar COVID-19, obligatoriu pentru accesul în mijloace de transport pe distanțe lungi

Certificatul sanitar COVID-19 va deveni obligatoriu pentru accesul în mijloacele de transport pe distanţe lungi în Franţa. Este anunțul făcut miercuri de ministrul francez al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari. Măsura va intra în vigoare după data de 7 august.

Adoptată de Parlamentul de la Paris în noaptea de duminică spre luni, legea care cuprinde această măsură urmează să fie promulgată pe 7 august şi pusă în aplicare în zilele următoare, între 7 şi 10 august, după cum a precizat oficialul francez la postul BFMTV/RMC, informează AFP, scrie Agerpres.

Pentru zborurile interne, călătoriile cu trenurile TGV, Intercity şi cele de noapte, călătorii trebuie să prezinte obligatoriu certificatul sanitar COVID-19, care oferă informaţii despre vaccinarea cu schema completă, un test COVID-19 negativ recent sau vindecarea după o infectare anterioară.

În cazul transportului feroviar, verificările vor fi masive, dar nu sistematice, din cauza numărului mare de călători, aproximativ 400.000 pe zi, a mai precizat ministrul francez.

”Vom încerca să facem acest lucru în modul cel mai operativ şi fluid posibil, astfel încât să avem o bună rată a controlului şi în acelaşi timp şi nu le facem greutăţi călătorilor”, a spus Jean-Baptiste Djebbari, care a mai adăugat că doreşte să evite formarea ”unor cozi prea mari”.

în Franța, peste 40 de milioane de francezi, adică mai mult de 60% din populaţie, au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anti-COVID-19.

Legea în baza căreia accesul în mijloacele de transport menţionate va fi permis numai pe baza certificatului sanitar COVID-19 instituie, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru personalul de îngrijire şi a fost adoptată pentru a combate valul patru al pandemiei, provocat de varianta Delta a coronavirusului, potrivit sursei citate.

Noile măsuri au provocat proteste, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron a criticat ”iresponsabilitatea” şi ”egoismul” celor care refuză să se vaccineze.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.