Coronavirus Germania: Rata de incidenţă naţională din ultimele şapte zile este de 136,4 la 100.000 de locuitori

Institutul Robert Koch, autoritatea naţională de supraveghere sanitară din Germania, a anunțat luni că rata de incidenţă naţională din ultimele şapte zile, este de 136,4 la 100.000 de locuitori, peste pragul care declanşează în principiu o înăsprire a restricţiilor.

Totodată, datele arată că statul german a depăşit pragul de trei milioane de cazuri de COVID-19.

Astfel, numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a fost stabilit la 3,011 milioane, cu 13.245 mai mult decât în ziua precedentă, potrivit Institutului Robert Koch. Totodată, numărul deceselor se ridică la 78.452, informează AFP, potrivit Agerpres.

În acest context, cancelarul Angela Merkel s-a pronunţat din nou în weekend, la o întâlnire a parlamentarilor din partidul său conservator, în favoarea unei forme stricte de lockdown la nivel naţional pentru o perioadă destul de scurtă. Obiectivul ar fi oprirea celui de-al treilea val al pandemiei, care continuă să ia amploare în Germania, în pofida restricţiilor de circulaţie deja în vigoare.

De asemene, Guvernul german a planificat să înăsprească marţi legislaţia anti-COVID-19 la nivel naţional, astfel încât să se poată impune la nivel național restricţii tip lockdown. Se are în vedere inclusiv impunerea unor interdicţii de circulaţie pe perioada nopţii.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.