Coronavirus: Guvernul britanic cere industriei să producă ventilatoare

Premierul britanic, Boris Johnson, va solicita industriei să-și reconfigureze fabricile pentru putea produce echipamente specializate pentru sănătate, inclusiv ventilatoare, și va analiza utilizarea hotelurilor ca spitale de urgență pentru a face față pandemiei de coronavirus.

Marea Britanie a adoptat o abordare diferită în combaterea coronavirusului față de alte țări europene precum Italia, Spania și Franța, care au impus blocajele stricte pentru a încerca să încetinească răspândirea bolii.

„Primul ministru va vorbi producătorilor britanici, inclusiv Grupului Unipart, pentru a le cere să sprijine producția de echipamente medicale esențiale pentru NHS”, a spus un purtător de cuvânt al Downing Street.

Ventilatoarele sunt folosite pentru a menține în viață persoanele cu coronavirus dacă au complicații pulmonare ca urmare a infectării.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că a existat un răspuns entuziast la apelul primului ministru pentru producția de ventilatoare.

Cu toate acestea, nu a fost clar imediat cum un producător de motoare pentru avioane sau de mașini s-ar putea reorienta către producția de echipamente medicale de specialitate și nici de ce certificări ar avea nevoie.

Unipart Group a refuzat comentariile suplimentare. Rolls Royce s-a declarat gata să ajute în orice fel.

În timp ce Regatul Unit se zbate pentru a pregăti Serviciul Național de Sănătate pentru o creștere accentuată a cazurilor, guvernul a căutat chiar să folosească hoteluri pentru a sprijini spitalele.

„Am văzut că… multe hoteluri sunt goale, așa că am avea spații gata construite pentru îngrijirea oamenilor, dar aspectul critic este că au nevoie de alimentare cu oxigen și echipament de ventilație”, a spus Hancock duminică.

În Marea Britanie, cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut duminică cu 20% la 1.372. Numărul de decese a ajuns la 35.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.