Coronavirus: Guvernul va aloca 450 milioane de lei pentru “întărirea stocurilor în spitale”

Ministrul propus al Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că Guvernul va aloca prin Hotărâre de Guvern, 450 de milioane de lei „pentru tot ce înseamnă întărirea stocurilor în spitale”  în contextul răspândirii noului coronavirus.

“ (…) este jumătate din efortul făcut de Franța și mult peste cel din Germania”, a precizat ministrul, referindu-se la sumele alocate de alte state europene pentru gestionarea cazurilor de coronavirus.

„Hotărârea de guvern este avizată şi va fi trecută în următoarea şedinţă de Guvern, care sperăm să fie mâine sau poimâine”, a afirmat ministrul propus al Sănătăţii.

Victor Costache a precizat că la nivelul Ministerului Sănătății a fost finalizat un centru integrat de comandă pentru gestionarea cazurilor de coronavirus.

„În momentul de faţă este finalizat din punct de vedere fizic şi din punctul de vedere al softului primul centru de comandă integrat de la nivelul Ministerului Sănătăţii, care are capacitatea să centralizeze stocuri, date, pacienţi internaţi şi este gata pentru a putea acţiona şi coordona tot ce înseamnă DSP, spitale secţii de boli infecţioase în acest context”, a adăugat Victor Costache.

 

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.