Coronavirus Israel: Mai mult de jumătate din populație a fost vaccinată anti-COVID cu ambele doze de vaccin

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a anunțat joi că Israelul a imunizat cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19 mai mult de jumătate din populația sa de 9,3 milioane, potrivit Reuters.

Distribuirea în Israel a vaccinului împotriva noului coronavirus produs de Pfizer a început în decembrie 2020, eligibilitatea fiind extinsă cetățenilor și rezidenților peste 16 ani. Persoanele care îl primesc sunt considerate pe deplin protejate la o săptămână după a doua lovitură.

Ministrul Sănătății a cerut cetățenilor ”să urmeze liniile directoare (de sănătate), astfel încât coronavirusul să nu revină”, în contextul unei scăderi susținute a noilor cazuri de COVID-19.

Israel a oferit vaccinuri anti-COVID-19  și palestinienilor din Ierusalimul de Est și palestinienilor care lucrează în Israel, precum și așezărilor din Cisiordania ocupată.

Oficialii din domeniul sănătății palestinieni au lansat un program limitat de vaccinare în Cisiordania și Gaza, utilizând dozele furnizate de Israel, Rusia, Emiratele Arabe Unite și inițiativa globală de partajare a vaccinului COVAX, mai scrie Reuters.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.