Coronavirus Israel: Pașaportul verde pentru COVID-19 intră din nou în vigoare

Pașaportul verde pentru COVID-19, așa-numitul Green Pass, a intrat din nou în vigoare, de joi, din cauza numărului tot mai mare de infecții cu coronavirus.

La adunările de peste 100 de persoane, participanții cu vârsta peste 12 ani trebuie să prezinte un certificat care să demonstreze că au fost vaccinați sau recuperați din COVID-19 sau un rezultat negativ al testului coronavirus, informează DPA.

Regula este valabilă și pentru evenimentele sportive și culturale, precum și în sălile de sport, restaurante, conferințe și instituții de cult, printre altele.

Green Pass a fost introdus în Israel în luna februarie. Cu toate acestea, după o scădere semnificativă a numărului de infecții, majoritatea restricțiilor au fost ridicate din nou.

O echipă de experți a recomandat o a treia vaccinare de rapel pentru adulți, potrivit unei declarații a Ministerului Sănătății. Cu toate acestea, a existat un dezacord în ceea ce privește grupul de vârstă care ar trebui să primească vaccinarea: fie peste vârsta de 60 de ani, fie peste vârsta de 70 de ani.

În următoarele zile, ministerul va lua o decizie finală cu privire la o a treia vaccinare și la grupa de vârstă corespunzătoare, a spus acesta.

Potrivit Ministerului Sănătății, vaccinarea previne doar 39% din infecțiile cu coronavirus și 91% din bolile grave.

În același timp însă, Ministerul a afirmat că varianta Delta, mai contagioasă, se răspândește în țară.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.