Coronavirus la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală: 25 de cadre medicale infectate

Un număr de 25 de cadre medicale de la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală sunt infectate cu noul coronavirus, din prima serie de 200 de angajaţi ai unităţii care au fost deja testaţi, a anunțat Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Dintre cadrele medicale infectate, doi sunt medici primari, trei medici rezidenţi şi restul asistente şi infirmiere, și sunt asimptomatici, fiind internaţi şi izolaţi în spital, în timp ce continuă testarea celorlalte cadre medicale.

Potrivit unui comunicat al ASSMB, în aceste zile, la Spitalul Clinic de Boli lnfecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş” din Bucureşti, continuă testarea personalului medical care s-a ocupat, în ultimele trei săptămâni, de îngrijirea pacienţilor COVID-19.

„Din prima serie de 200 de angajaţi testaţi, în total 25 de persoane sunt pozitive pentru SARS CoV-2, toate cazurile fiind raportate la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, conform normelor în vigoare. Este vorba despre 2 medici primari, 3 medici rezidenţi şi 20 de asistente şi infirmiere”, arată comunicatul ASSMB.

În prezent, se derulează procesul de testare pentru restul de 200 de angajaţi implicaţi direct în îngrijirea pacienţilor COVID-19.

„Reiterăm faptul că Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti au luat măsurile necesare pentru ca toate cele 19 spitale din subordine să fie pregătite pentru a oferi servicii medicale adecvate în această perioadă de criză sanitară”, mai scrie în comunicat.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.