Coronavirus: Livrările vaccinului Pfizer/BioNTech către statele UE revin la normal de săptămâna viitoare, anunţă Comisia Europeană

Comisia Europeană a semnalat, joi, că se aşteaptă ca grupul farmaceutic Pfizer/BioNTech să revină, începând de săptămâna viitoare, la ritmul de producţie planificat pentru vaccinul anti-COVID-19, după ce a diminuat recent numărul de doze de vaccin livrate statelor Uniunii Europene faţă de planul convenit, relatează agenţia EFE.

”Începând de săptămâna viitoare, livrările continuă conform planului”, a declarat, la o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt pentru sănătate al Comisiei Europene, Stefan de Keersmaecker.

Pfizer/BioNTech a anunţat, săptămâna trecută, că diminuează temporar cantitatea de vaccin livrată statelor UE, din cauza unor procese tehnice interne desfăşurate pentru creşterea capacităţii de producţie a vaccinului.

”Compania farmaceutică a informat că vor exista întârzieri o săptămână, această săptămână în care suntem acum, dar pentru săptămâna următoare ar trebui să se revină la ritmul obişnuit al livrărilor şi, în pofida problemelor, Pfizer s-a angajat faţă de Bruxelles să livreze în luna martie dozele convenite iniţial”, a mai spus purtătorul de cuvânt pentru sănătate al Comisiei Europene.

Acesta a subliniat că, deşi contractul este încheiat de Comisia Europeană în numele statelor membre ale UE, acestea din urmă sunt cele care gestionează direct cu compania farmaceutică livrările, întrucât guvernele sunt cele care îşi cunosc nevoile specifice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.