Coronavirus: Marea Britanie vizează testarea a 25.000 de persoane pe zi de la jumătatea lunii aprilie

Marea Britanie şi-a propus să ajungă, până la jumătatea lunii aprilie, să testeze 25.000 de persoane pe zi pentru coronavirus, dublând practic numărul de teste zilnice pe care le face în prezent, conform declaraţiilor lui Robert Jenrick, ministrul pentru locuinţe, comunităţi şi guvernare locală.

Regatul Unit începe să testeze personalul medical, pe lângă pacienţii din spitale, însă criticii au avertizat că nu sunt luate măsuri pentru a se testa mai repede, cât mai multe persoane, relatează Agerpres.

Robert Jenrick a precizat că în cursul zilei de luni au fost testate 8.240 de persoane, iar peste 900 de lucrători medicali au fost testaţi în cursul weekendului trecut.

„Acum avem capacitatea de a testa 12.750 de persoane în fiecare zi. Conform sfaturilor medicilor, ne-am concentrat asupra persoanelor în stare critică”, a susţinut el.

„Credem că în interval de câteva zile vom putea ajunge de la capacitatea actuală de 12.750 (de teste pe zi) la 15.000, o creştere semnificativă, însă tot insuficient de rapidă pe cât ne-am dori. Apoi, la jumătatea lui aprilie, ne aşteptăm să ajungem la 25.000 (de teste pe zi)”, a mai precizat oficialul britanic.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.