Coronavirus: Niciun focar în Marea Britanie după marile evenimente-pilot din aprilie şi mai

sursa foto shutterstock

Doar 28 de persoane dintre cele 58.000 care au participat la reuniunile de masă organizate în lunile aprilie şi mai în Marea Britanie în cadrul unor evenimente-pilot au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, a anunţat Guvernul de la Londra, informează AFP.

Pentru a putea să autorizeze din nou în vara acestui an evenimente de masă, Guvernul a permis organizarea în primăvara acestui an a nouă mari evenimente cu măsuri anti-COVID-19 relaxate. Printre acestea s-au aflat meciuri de fotbal pe stadionul Wembley, gala Brit Awards la O2 Arena din Londra, finala cupei mondiale de biliard şi mai multe evenimente la Liverpool – inclusiv o petrecere rave.

Toţi participanţii au trebuit să prezinte rezultate negative la teste COVID-19 realizate cu cel mult 24 de ore înaintea acelor evenimente, iar unele dintre ele nu impuneau nici norme de distanţare socială, nici obligativitatea de purtare a măştii sanitare.

„Niciun focar important nu a fost identificat de echipele de sănătate publică şi de sistemele lor de monitorizare pentru niciunul dintre evenimente”, a anunţat Guvernul britanic.

Dintre persoanele testate pozitiv, 11 au fost identificate drept „potenţial” infectate în timpul unuia dintre evenimente, în timp ce alte 17 ar fi fost infectate în timpul unui eveniment sau într-o perioadă apropiată de acesta.

Guvernul britanic a subliniat totuşi că acele evenimente-pilot organizate în aprilie şi mai au avut loc într-o perioadă în care prevalenţa COVID-19 era „slabă” şi că nu toţi participanţii s-au supus apoi unor teste PCR, aşa cum le-au cerut autorităţile.

De atunci, numărul infectărilor a reînceput să crească în Marea Britanie, fenomenul fiind alimentat de varianta Delta a noului coronavirus, detectată iniţial în India şi care este mult mai contagioasă.

O a doua fază a acestor teste se desfăşoară în luna iunie şi include meciuri de la EURO 2020 pe stadionul Wembley şi cursa de cai Royal Ascott. Rezultatele acestor evenimente-pilot nu sunt deocamdată cunoscute.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.