Coronavirus: Numărul infectărilor în creștere, în una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare din lume

Una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, Seychelles, se confruntă cu creşteri ale numărului cazurilor de COVID-19, cu toate că 61,4% din populaţie a fost deja imunizată, potrivit CNN.

Luna trecută, numărul cazurilor a crescut în arhipelagul din Oceanul Indian, determinând autorităţile să impună restricţii în ţara cu 98.000 de locuitori.

Datele publicate joi arată că sunt mai mult de 2.700 de cazuri. Din cazurile active, 33% au fost vaccinate cu amblele doze, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Pentru că Seychelles, cu o rată de vaccinare atât de ridicată se confruntă cu un focar ridică problema dacă ţările pot scăpa de pandemie prin vaccinare.

Experţii şi oficialii locali afirmă, în schimb, că această situaţie nu înseamnă că vaccinurile nu au efect.

Acesta este un semn că ţările care au rată de vaccinare foarte ridicată nu trebuie să lase garda jos.

În urmă cu o lună, autorităţile din Seychelles erau atât de încrezătoare în gestionarea pandemiei încât au renunţat la restricţiile pentru majoritatea turiştilor.

Cu puţine cazuri şi o campanie de vaccinare în masă în desfăşurare, ţara dependentă de turism şi-a redeschis graniţele aproape tuturor călătorilor internaţionali, însemnând că orice persoană cu un test negativ poate intra pe teritoriu fără a rămâne în carantină.

A fost un pas crucial pentru ţara unde turismul generează în mod direct sau indirect aproximativ 72% din PIB şi angajează mai mult de 30% din populaţie. În acel moment, Seychelles a raportat 3.800 de cazuri şi 16 decese.

De atunci, numărul total al cazurilor s-a dublat, ajungând la 9.184 şi 32 de decese, potrivit Ministerului Sănătăţii. Nu este clar ce a dus la răspândire, deşi Sylvestre Radegonde, ministrul Afacerilor Externe şi Turismului, a spus că virusul fusese probabil în ţară tot timpul şi s-a răspândit pe măsură ce populaţia s-a relaxat. Urmărirea şi testarea contactelor au ajutat, de asemenea, autorităţile să descopere mai multe cazuri.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.