Coronavirus: Olanda suspendă, până pe 1 ianuarie, zborurile dinspre Marea Britanie. Care este motivul

Guvernul de la Haga a suspendat, duminică, toate zborurile de pasageri provenind din Marea Britanie, până pe 1 ianuarie.

Decizia a fost luată după descoperirea în Olanda a unui caz de contaminare cu noua tulpină COVID-19, identificată în Regatul Unit, informează AFP.

Ministerul olandez al Sănătăţii „recomandă ca orice introducere a acestei variante a virusului provenind din Marea Britanie să fie limitată pe cât posibil prin limitarea şi / sau controlul circulaţiei pasagerilor provenind din Marea Britanie”.

O nouă variantă contagioasă a coronavirusului a fost detectată în Regatul Unit. Se crede că această tulpină a virusului se răspândește mai ușor și mai repede și este, de asemenea, mai greu de detectat.  În acest context, sâmbătă după-amiază, guvernul britanic a anunțat restricții mai dure pentru Londra, sud-estul Angliei și estul Angliei.

Un nou caz în Olanda, apărut la începutul lunii decembrie, a indicat aceeași tulpină de virus cu cea observată în Marea Britanie. Cazul este încă în cercetare. Ancheta se desfășoară în colaborare cu serviciul municipal de sănătate (GGD) și va analiza cine este persoana în cauză, circumstanțele în care a fost infectată și dacă există alte cazuri cunoscute.

Pe baza rapoartelor cu privire la situația din Marea Britanie, Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM) a analizat recomandările de călătorie pentru persoanele care sosesc în Olanda din Regatul Unit. În așteptarea detaliilor suplimentare și a unor informații mai clare cu privire la situația din Regatul Unit, RIVM a sugerat că riscul introducerii noii tulpini de virus în Olanda ar trebui să fie minimizat pe cât posibil prin restricționarea sau reglementarea călătoriilor din Regatul Unit.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.