Coronavirus: Patru persoane au fost plasate în carantină

Doi bărbați și două femei au fost plasați în carantină după ce s-au întors cu un microbuz in Lombardia, dintr-o zonă unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus.

O femeie în vârstă de 52 de ani din localitatea buzoiană Largu a fost internată duminică seara într-un pavilion special al secţiei Boli contagioase a Spitalului judeţean Buzău, cu suspiciunea de infectare cu coronavirus.

Ea ar fi fost anunţată, când microbuzul se afla deja în ţară, de o prietenă din Italia, că bătrâna pe care o îngrijea este suspectă de infecţie cu coronavirus.

Potrivit directorului DSP Buzău, Cristina Ungureanu, femeia a fost lăsată de microbuzul care venea din zona Lombardia în staţia de autobuz a unui supermarket de la marginea oraşului Buzău.

„Femeia a sunat la 112 după ce a aflat că o colegă cu care lucra la o familie de italieni ar fi fost internată în spital cu o formă de gripă, aceasta a fost dusă într-un pavilion special la Secţia de Boli Contagioase unde i se vor lua analize, iar luni dimineaţa va fi transferată la Tabăra de la Arbănaşi pentru o carantină de 14 zile sau, în funcţie de rezultatul analizelor, va fi transportată la un spital din Capitală”, a mai declarat sursa citată de Agerpres.

Microbuzul respectiv, în care se mai aflau şi alţi pasageri, şi-a continuat călătoria spre Galaţi. La sosire, alți doi bărbați și o femeie care au călătorit cu microbuzul respectiv au fost plasați în carantină.

Potrivit autorităţilor sanitare, cei trei nu au simptome de boală. Cu toate acestea, ei vor fi ţinuţi în carantină, 14 zile, într-un centru special, aşa cum a decis, duminică seară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.